Velkommen til Skandale Universale!

(Her vil det etterhvert komme mer info om universet rundt Det Skandaløse Orkester)

Biografi:

Det Skandaløse Orkester ble startet opp i Bergen i 2011 av Sondre Jørgensen og Mats Erik Mikkelsen. Siden den gang har gruppen gjort en rekke legendariske konserter og spilt på store festivaler som Nattjazz og Humorfest. Det Skandaløse har også gjort seg bemerket som arrangør av sin egen festival for komediemusikk: Skandale Festivale,

Debutalbumet “NO HAR DE LAGET SKANDALE IGJEN!” kom ut i Juni 2014 og blir blant annet beskrevet som: “Ein heilstøpt debut som får det til å rykke polyrytmisk i smilebanda” – (Dag og Tid, 15.08.14)

Album nr 2 ble ferdig innspilt høsten 2017 og vil slippes i løpet av 2018.

Beskrivelse:

En massiv flodbølge i turkis, neongrønt og hudfarge er i ferd med å skylle over samfunnet. På toppen av denne rir Det Skandaløse Orkester, som driver med upassende satire på de normales bekostning i sjangeren skandalepop/rock/prog/komedie.

Den viktigste inspirasjonskilden er Frank Zappa, noe som kommer til uttrykk gjennom full sjangerforvirring, galskap, spontanitet og perfekt koreografi i skjønn forening. Andre sentrale referanser er Bare Egil Band, Yes, Pink Floyd, Boblejakke Bob, 50-hertz og tegnefilmmusikk fra midten av 1900-tallet.

Dagens skandaløse grunnbesetning består av bass, trommer, vokal, tangenter og gitar. Noen ganger popper det opp gjestemusikanter på marimba, perkusjon og diverse blåseinstrumenter. I tillegg har orkesteret ofte med seg gjøglere og dansere på scenen for å skape hysteri!

Det bys på en hårreisende musikalsk opplevelse med fenomenale tekster og et frenetisk sceneshow.